De Overgang

De blog van een vrouw op leeftijd

Een neuscorrectie bij een bobbel op de neus

De neus bepaald voor een groot deel ons uiterlijk. Het gezicht is iets wat iedereen meteen te zien krijgt en het vrijwel onmogelijk om ons gezicht in het openbaar te verbergen. Wat een gezicht aantrekkelijk maakt in de ogen van de meeste mensen is symmetrie.

schoonheidWanneer de linkerkant van het gezicht er hetzelfde uitziet als de rechterkant dan wordt dit over het algemeen als aantrekkelijk beschouwd. Helaas zijn de meeste gezichten niet helemaal symmetrisch. Iedereen heeft wel een paar afwijkingen die ervoor zorgen dat de aantrekkelijkheid afneemt. Dit kan zijn een mond die schuin hangt naar een bepaalde kant of een oog dat er net iets anders uitziet. De neus is echter iets wat in het midden van het gezicht zit en daarom valt het nog beter op wanneer hier iets aan afwijkt van het normale. Zo is bijvoorbeeld de neuscorrectie een ingreep die veel gedaan wordt.

Bobbel op neus laten verwijderen

Een veel voorkomende afwijking van de neus is een bobbel op de neus. Hierdoor heeft de neus geen mooie vorm en dit wordt over het algemeen als onaantrekkelijk ervaren. De meeste mensen die hier last van hebben willen er dan ook graag vanaf komen. Dit is mogelijk met de hulp van plastische chirurgie. Een plastisch chirurg kan het overbodige kraakbeen dat de bobbel op de neus veroorzaakt tijdens een operatie verwijderen. De arts zorgt er dan voor dat de neus weer een mooi symmetrisch uiterlijk krijgt. Deze verandering heeft een groot effect en daarom wordt de behandeling vele malen per jaar uitgevoerd.

Comments are closed.