De Overgang

De blog van een vrouw op leeftijd

Schaamte voor grote schaamlippen

Schaamlippen zijn een onderdeel van het lichaam van de vrouw dat heel privé is. Ze zijn zelf de enigste die het te zien krijgen. En een eventuele partner krijgt dat ook te zien. Wanneer er iets abnormaals aan de schaamlippen is, dan kan de vrouw zich daar heel erg voor schamen.

Dit kan er zelfs voor zorgen dat ze intimiteit met een geliefde uit de weg gaat. Niet bepaald heel prettig natuurlijk. Als een vrouw bijvoorbeeld grote schaamlippen heeft, dan is hier een ingreep uit de plastische chirurgie voor beschikbaar. Deze ingreep tracht de schaamlippen in een meer acceptabele vorm voor de vrouw te krijgen. De ingreep wordt de schaamlipcorrectie genoemd.

Klachten die vrouwen kunnen hebben

Dat de vrouw in bepaalde gevallen intimiteit met een partner uit te weg gaat is 1 ding, maar het kan ook serieuze klachten geven. In veel gevallen betreft het de binnenste schaamlippen die naar komen. Als een vrouw bijvoorbeeld gaat sporten of moet gaan fietsen, kan dit klachten geven. Bij bepaalde sporten is dit erger dan bij andere sporten, maar de bewegingsvrijheid van de vrouw wordt door deze klachten in ieder geval flink beïnvloed.

Wanneer een vrouw klachten heeft van de schaamlippen, dan is de eerste stap een bezoek brengen aan de huisarts. De huisarts is altijd de eerste die de problemen kan signaleren en kan zodoende de patiënt doorverwijzen naar de specialisten die hier verstand van hebben. Een ingreep als de schaamlip correctie zal meestal worden uitgevoerd door een plastisch chirurg. Er zijn diverse klinieken in België waar een dergelijke ingreep uitgevoerd kan worden. Een arts kan ook de risico’s van een dergelijke ingreep doornemen. Die zijn zeker belangrijk om in gedachte te houden, geen operatie is zonder risico’s.

Comments are closed.